over tip

Eigenlijk heet ik Tirza, maar zo lang als ik me kan herinneren word ik ook Tip genoemd.
Wat ik me ook al lang kan herinneren is mijn liefde voor interieur.
Als kind was spelen voor mij allerlei attributen verzamelen om een huis te bouwen voor mijn barbies. Als tiener bezocht ik al graag de kringloop of zat ik uren te bouwen in het spel ‘the sims’. Aandacht en plezier voor wonen heb ik zeker van huis uit meegekregen. Struinen op de rommelmarkt en regelmatig schuiven met meubels was bij ons thuis heel normaal.
Toen ik uit huis ging voelde het als ultieme creatieve vrijheid dat ik mijn eigen inrichting en kleurgebruik zelf kon bepalen.

Dat interieur mijn passie is, weet ik dus al heel lang. Maar het heeft nog heel wat jaren geduurd voor ik hier mijn werk van heb gemaakt. Een carrière in de zorg, waar ik altijd de creativiteit en de ‘drive’ miste, paste mij niet langer meer. Diep van binnen wist ik eigenlijk wel wat ik echt wilde; ‘mensen begeleiden en adviseren met hun interieurkeuzes’.
Zo nam ik in 2020 eindelijk het besluit en gooide het roer om. Na een periode van ontwikkeling, studie en groei sta ik nu hier, met mijn eigen bedrijf, t i p i n j e h u i s .

Binnenhuisontwerp voelt voor mij als een tweede natuur. In elke ruimte waar ik mij bevind, scan ik automatisch de sfeer, de situatie en de mogelijkheden. Enkele seconden later schieten er duizenden ideeën door mijn hoofd. Mijn creativiteit staat nooit uit.
Mijn eigen thuis is in Arnhem. Hier leef ik samen met mijn (hele handige klus) man, onze twee kinderen, een Engelse bulldog en twee katten. We wonen in een jaren ’50 hoekwoning. De afgelopen 14 jaar hebben we dit huis van boven tot onder aangepakt. Je huis groeit met je mee en zo hebben wij ook in 2020 fiks uitgebouwd. Omdat we alles zelf doen gaat het niet zo snel, maar het is ontzettend leerzaam en leuk! Ik weet dus als geen ander dat van je huis een thuis maken een proces is.
Als binnenhuisadviseur onderscheid ik mijzelf met een eigen werkstijl en kijk op wonen.
Ik laat me inspireren door alles wat er om mij heen gebeurt en bestudeer welke invloed dat heeft. De natuur, muziek, kunst en spiritualiteit zijn voor mij grote inspiratiebronnen. Op mijn instagram-account en blogs zul je deze inspiratiebronnen ook voorbij zien komen.
Ze inspireren, verreiken, maar zetten mij ook aan het denken. ‘Wat voor een verhaal heeft iets te vertellen? Wat is de functie? Welk effect heeft het op ons mensen?’.
Om een ander te kunnen adviseren is het belangrijk dat ik luister naar het verhaal van de bewoner én van de woning of het gebouw. Door te kijken, te luisteren en te voelen, creëren we een interieur dat fijn voelt!
Ik hoop dat ik jou met tipinjehuis mag inspireren.

weetjes over tip

+ ik ben gek op het voorjaar én de herfst, de afwisseling van de weerselementen in deze seizoenen laten me alles waarderen. Zon én regen. Warmte én kou. Ik houd van die contrasten.

+ als ik mijzelf moet opladen doe ik dat het liefst in een hangmat.

+ mijn lievelingskleur is groen.

+ als een lettertype of kaft mij niet aanstaat lees ik het boek niet.

+ in mijn vrije tijd wandel ik met de hond, speel ik harp of schilder ik een muurtje.

+ mijn grootste woonwens; een nul energie boshuisje bouwen.