Feng Shui

Alles is energie

Het welzijn van de mens heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik ben dan ook jarenlang zorgverlener geweest. Altijd heb ik het gevoel gehad dat onze woonbeleving belangrijker is dan wij mensen ons beseffen. Toen ik kennis maakte met de Feng Shui filosofie viel het puzzelstukje op zijn plek. De omgeving dient ons mens-zijn te ondersteunen. Er is een constante wisselwerking tussen de omgeving en onszelf. Een huis is een ‘tool’ om het leven te begrijpen en comfortabeler te maken.

Momenteel volg ik de opleiding Conceptual Feng-Shui van Nina Elshof waarin ik mij specialiseer tot Feng-Shui adviseur. Ben je geïnteresseerd om hierover met mij van gedachten te wisselen of sta je er voor open dat ik mijn reeds opgedane kennis op jou/jouw situatie mag toepassen? Laat het me dan weten.

Wat is Feng Shui?

Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’ en is een eeuwenoude wijsheid uit China die toegepast wordt om harmonie en rust te brengen in je leefomgeving. Alles is energie (chi) en alles draait om energie (volgens een cyclus). Positieve energie (yang) en negatieve energie (yin) hebben allebei een even grote rol in ons bestaan. Met Feng Shui streven we naar de optimale balans tussen yin(rust) en yang(actie).

Binnenkort meer hierover!

vuur

aarde

metaal

water

hout

Zoals je huis is, zo ben jij”

Chinees gezegde