i n t e r i e u r a d v i e s

Een fijn interieur ontstaat geleidelijk. Het is er niet zomaar ineens. Ook niet met een nieuw meubel of kleurtje op de muur. Het is een proces.

Een interieuradvies helpt jou eenvoudig en overzichtelijk dat proces door. Het helpt je onderzoeken, biedt inspiratie, geeft je handvaten die je kunt gebruiken bij al je interieurkeuzes die je (in de loop der jaren) maakt. 

Bij mij doorloop je een interieuradvies in verschillende stappen. Ook wel tips genoemd. Ik werk namelijk met 4 tips. Bij het afronden van een pakket bepaal je zelf of je zelfstandig aan de slag kunt of de vervolgstappen met mijn hulp wilt zetten.

t i p 1

t i p 1 is een inspiratiesessie van 1 uur. Het is de eerste stap die je zet naar het realiseren van een woon/interieurwens.

Met de antwoorden vanuit het intakeformulier zijn wij beiden goed voorbereid voor onze afspraak. Hierin vraag ik je een vragenlijst in te vullen, indien aanwezig mij een plattegrond of foto’s van de huidige situatie op te sturen en alvast inspiratiebeelden via Pinterest of tijdschriften te verzamelen.

We gaan tijdens onze afspraak in gesprek over jouw woonwens, woondroom of woonprobleem en onderzoeken onderliggende behoeftes. We gaan aan de slag met het ontwerpen van een concept. Een stevige basis waaruit een ontwerp verder kan groeien.

Met als resultaat helderheid in jouw woonbehoefte. Je ontvangt digitaal een verslag met een moodboard, materialenbord en bijpassend kleurenpalet.

Je hebt nu de eerste handvaten om jou woonwens te realiseren. Of kun je toch nog wel wat hulp en tips gebruiken? Dan kun je met mij door naar de volgende stap…

t i p 2

De vervolgstap met t i p 2 is het bepalen van een indeling en maken van een materiaal- en kleurplan. Want hoe pas je nu zo´n moodboard en kleurenpalet toe in jouw project?

We gaan op zoek naar een zo optimaal mogelijke indeling, daarvoor maak ik drie indelingsschetsen in 2D. In de tussenpresentatie vertel ik over de voor- en nadelen van de 3 indelingen. Dit kan op locatie, maar ook digitaal en/of telefonisch. Je laat mij weten welke indeling de voorkeur heeft. Hierna is er een mogelijkheid voor één correctieronde.

Het definitieve ontwerp wordt gepresenteerd waarbij uitgebreid advies wordt gegeven over de toepassing van kleuren en materialen, zoals vloer-, wand- & raambekleding. Met behulp van de plattegrond in kleur en een wandaanzicht ontstaat er al een duidelijk beeld van het ontwerp.

Na een eventuele laatste correctieronde wordt het eindadvies vastgelegd in een adviesverslag. Deze ontvang je per post én digitaal.

Extra’s bij t i p 2:

+ PRESENTATIE Bij de tussenpresentatie en/of eindpresentatie heb je de keuze of deze digitaal &schriftelijk wordt gegeven (we bellen hierna voor vragen of correctie) of ‘live’ aan huis. Bij een presentatie aan huis kun je (indien aanwezig) de materiaalstalen in het echt zien.

+ MAATWERK Ieder huis is uniek. Meubels passen niet altijd goed en de ruimte wil je graag optimaal benutten. Daarom adviseer ik graag maatwerk in interieuradviezen. Als bij de indelingsopties van t i p 2 maatwerk is geadviseerd, en deze bij de definitieve indeling wordt gekozen, kan dit worden uitgewerkt tot een technische tekening. Hiermee kan een offerte worden opgevraagd bij de meubelbouwer.

Plattegrond 2D beneden verdieping

Plattergrond 2D boven verdieping

t i p 3

Met t i p 3 gaan we nog een stapje verder door aan de slag te gaan met meubels, verlichting en styling.

Ik geef meubeladvies waarbij ik rekening houd met budget, smaak, maar daag je ook graag uit voor een design- en hergebruik.

Verlichting is het puntje op de i, het maakt je interieur af. In een lichtplan adviseer ik verschillende soorten verlichting voor verschillende doeleinden. Dit laat ik zien met een plattegrond.

Om je woning nog wat aan te kleden voeg ik in het productadvies leuke items toe waarmee je je huis kunt afstylen. Wil je daarin nog meer ondersteuning? Dan kan ik je er via t i p 4 verder mee helpen.

In het verslag zet ik alle geadviseerde producten overzichtelijk voor je bij elkaar. In de digitale versie met een link naar de betreffende winkel of website, zodat je meteen kunt gaan shoppen.

Ook krijg je bij dit pakket een 3D tekening. Zo kun je het ontwerp visueel beter voor stellen, maar dit kan ook zeer helpend zijn bij de kiezen van de producten.

t i p 4

Je hebt nu een doordacht plan. Je weet wat je belangrijk & mooi vindt. Je weet wat je wel en niet wil. Je ziet het misschien zelfs al voor je. Maar toch heb je nog vragen. Of je wilt graag nog meer opties, meer tekeningen of aanpassingen zien. Je wilt mij als back-up kunnen inschakelen bij het maken van definitieve keuzes. Samen knopen doorhakken.

Tipinjehuis kan je helpen met het maken van een planning, of ondersteunen bij het organiseren. Ik kan een aantal zorgen van je overnemen, denk aan verf of bepaalde materialen bestellen, vakmensen inschakelen bij maatwerk. Je project afstylen. Mee naar de winkel gaan is ook mogelijk.

We kunnen bij t i p 4 samen afstemmen waar ik jou kan ondersteunen om zo je droominterieur te realiseren.

Deze ondersteuning wordt verrekend per uur. Je kunt vooraf uren inkopen of achteraf de factuur betalen van de afgenomen uren.

Heb jij…

+ geen idee hoe je de eerste stap naar een fijn interieur moet zetten?

+ concrete handvaten nodig om je woonwens te realiseren?

+ moeite met het maken van interieurkeuzes?

+ geen idee of je huidige meubels nog de moeite waard zijn om iets leuks van te maken?

+ behoefte aan overzicht en handige oplossingen?

+ behoefte om met iemand te sparren over jouw woonbehoeftes?

Zit je bij één of meerdere vragen ja te knikken? Dan is een interieuradvies voor jou echt de moeite waard.